«

»

aug 02

Újra filmet forgatnak rólunk!

VidÉkességek filmsorozat
A Nemzeti Agrárszaktanácsadási, Képzési és Vidékfejlesztési Intézet (NAKVI) megrendelésére készülő filmsorozat egerági forgatása augusztus 8-án délelőtt kezdődik nálunk, mondta el Monostori Zsolt gyártásvezető. Egerág a Közösségi projektek – Élhető falu című részhez adja a forgatási helyszínt és témát.

Az agrár-környezetgazdálkodás hazai„jó gyakorlatait” mutatják be
A filmsorozat célja annak bemutatása, hogy az ún. kétpilléres európai agrármodell magyarországi megvalósítása során milyen gyakorlati eredmények születtek az elmúlt 10 évben. Ennek érdekében tematikus, egyenként kb. 25 perc terjedelmű, DVD-n sokszorosított, valamint a közszolgálati TV-ken havi rendszerességgel is bemutatható filmek készítése valósul meg.

A filmek nem csupán a példák bemutatását kívánják megvalósítani, hanem arra is igyekeznek hangsúlyt helyezni, hogy a példák megvalósításának mik a feltételei és lehetséges buktatói. Ezáltal kifejezetten azt szolgálják, hogy a jó gyakorlatok minél szélesebb kör számára jelentsenek inspirációt a környezettel harmonizáló, az erőforrásokat takarékosan használó, ugyanakkor megélhetést is biztosító gazdálkodási gyakorlatok megvalósításához.

Minden vélemény számít!